Šimečka - Presne takí komunisti, ako Robert Fico - vs - skutočnosť

Klan Šimečkovcov (pikošky)

História článku: 23.8.2024 – publikovanie a prvý dodatok s memečkami, 31.8 info z Infovojny, odkaz protestujúcim a Harabinove “nastavenie zrkadla”, 1.9 – lživé obvinenie Michelka, 2.9porovnanie s “dotáciou pre Svetlanu Ficovú”, 8.9: je tu aj väčší problém, 13.9: dva dni v živote Michala Šimečku: Ficoooo, 16.9: pridaný odkaz na ukážku umenia Šimečkovej partnerky + súvislosť z popravou Milady Horákovej

Po tlačovke Ministerstva Kultúry, na ktorej sme sa dozvedeli o tom ako Nadácia Milana Šimečku vyciciava peniaze zo štátneho rozpočtu (cez Fond na podporu umenia), sa strhla mediálna prestrelka.

Keď Michal Šimečka v statuse zaútočil na Roberta Fica že je komunista, dozvedeli sme sa nielen to že je ukážkový pokrytec, ale aj zaujímavé pikošky o minulosti jeho rodiny.

Ale pekne poporiadku:

Ako to celé začalo

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová zverejnila, že Nadácia Milana Šimečku získala od daňových poplatníkov od roku 2020 viac ako 650 tisíc eur + pred odvolaním jej staré vedenie fondu (kde je aj Zora Jaurová z PS) neštandardne odkleplo zmluvy aj na roky 2025 aj 2026.

Po tom ako sa mladý Šimečka od tejto nadácie dištancoval, zareagoval Robert Fico:

“Predstavte si, že by existovala nadácia môjho deda Adama Fica, čerpala by státisíce zo štátneho rozpočtu a ja by som povedal, že nemám s tým nič spoločné!”

Zároveň správne poznamenal, že v správnej rade nadácie “sedí opäť nejaký Šimečka”. A že Michal Šimečka kvôli Šimkovičovej zvoláva protesty na odvolanie ministerky:

“Tomu sa, vážení priatelia, hovorí, že predseda PS pán Šimečka zneužíva demokraciu, demokratické inštitúty, ako sú protesty, na ochranu finančných záujmov vlastnej rodiny”

Na Fica zase zareagoval samotný Šimečka osobným útokom a nálepkovaním že je komunista:

“Toto je môj starý otec, filozof a disident Milan Šimečka. Presne takí komunisti, ako Robert Fico, ho v 80. rokoch zavreli do basy. Za to, že písal pravdu a tým oponoval ich vláde. Rovnako ako komunisti vtedy, aj ich verný žiak Robert Fico dnes každého, kto mu nevyhovuje, potrebuje odvolať a pošpiniť.”

Len v týchto 2 vetách vete je niekoľko chucpe, lebo jeho kritika sa hodí práve na neho:

Chucpe

  • s odvolávaním a pošpinením “kto mu nevyhovuje” začal cez protesty práve on
    • tentokrát proti Šimkovičovej, ale predtým protestoval proti Ficovi
  • to práve Milan Šimečka bol ambiciózny komunista
    • dokonca vyučoval marxizmus-leninizmus
  • tvrdým marxistom bol aj jeho dedo z matkinej strany Frič, ktorý bol dokonca šéfredaktor hlásnej trúby komunistickej propagandy, denníka Pravda
  • bol to práve Milan Šimečka, kto šikanoval druhých: napr. mladého Milana Lasicu, pretože vraj „spôsobil rozklad organizácie ČSM na VŠMU“
  • jeho udavačstvo Kundera navždy zvečnil vo svojom románe „Žert“
    • za čo sa ho snažil pošpiniť otec Michala Šimečku: publikovaním nepotvrdeného tvrdenia, ževraj Kundera udal ŠtB spolužiaka, čo sa dal naverbovať CIA

Viac videu (10 min, 22s):

Starými otcami Michala Šimečku boli tvrdí marxisti: Milan Šimečka a Edo Friš, šéfredaktor Pravdy v rokoch 1947 – 1951.

Okrem toho sa v poslednej dobe objavili aj ďalšie zaujímavosti:

Informácie o Nadácii Milana Šimečku

  • nadácia cez program fjúžn nerieši Slovensko, ale migrantov
  • známa epidemiologička, pani Bražinová, v roku 2021 hystericky vyzývala na zrýchlenie očkovania a tvrdé pravidlá, ako členka Matovičovho “konzília odborníkov”. Pani Bražinová je dcéra pána Kusého – spoluzakladateľa Nadácie Milana Šimečku z roku 1991 (zdroj)
  • táto nadácia je financovaná aj z vlády USA, teda podľa ich zákonov by sa jednalo o “zahraničného agenta”
MIRO HEREDOŠ: Nadácia Milana Šimečku – mimovládka USA. (trvanie videa 3:51)

Martin Milan Šimečka

Adam Lučanský na ďalšej tlačovke (od 19 minúty) informoval aj o tom, že otec Michala Šimečku je “spolumajiteľom” Denníku N => teda dochádza ku priamemu ovplyvňovaniu mediálneho priestoru, čo vysvetľuje nekritický prístup ku strane PS a šikanu provládnych strán.

V prvom videu je aj jeho priznanie, že nielenže je George Soros jeho priateľ, ale prezradil aj to, že vďaka jeho peniazom sa podarilo zvrhnúť Mečiara.

Bol aj zakladateľ a šéfredaktor denníku SME, pričom sa priznal, že rád “opravoval” články svojich podriadených (BTW: vláda ignoruje práve SME,Aktuality a DenníkN, lebo tendenčne klamú).

No a jeho manželka zase založila “Amnesty international Slovakia” (čo mimochodom vysvetľuje, prečo je aj táto organizácia rovnako pokrytecká ako všetci Šimečkovci)

Eduard Friš

Citujem z wikipédie:

Pochádzal zo židovskej rodiny.
V roku 1939 emigroval do Poľska a začiatkom septembra 1939 do Sovietskeho zväzu. Počas druhej svetovej vojny pôsobil v exile v Moskve.
V exile osobne spoznal vedúcich predstaviteľov Zahraničného byra ÚV KSČ.
Bol šéfredaktorom slovenského komunistického denníka Pravda. Práve on prijal do pražskej redakcie Pravdy Vieru Hložkovú, ktorá bola zatknutá 16. augusta 1948 a na jeseň 1949 odsúdená na 12 rokov. Vo väzení začala spolupracovať s ŠtB. Svedčila v roku 1950 v procese s Miladou Horákovou a v roku 1952 obviňovala Gustáva Husáka, že pripravoval odtrhnutie Slovenska od ČSR.

Poznámka: zrejme bola niečo ako dnešní “kajúcnici” a ŠtB bola ako sú dnes Čurillovci.
História sa neopakuje, ale rýmuje…


Takže ešte raz:

Zhrnutie

SNS pri analýze výdavkov ministersva kultúry zistila, že Šimečkovci sú nielenže napojení na mimovládky, ale ich mimovládka okrem iných vyciciva peniaze zo štátneho rozpočtu!

Po tlačovej konferencii Michal Šimečka najprv hral “mrtvého brouka”.
(tvrdil že s tým nič nemá)

Keď mu ale Fico dokázal že zavádza, tak na neho použil argumentum ad hominem (útok na človeka): pri obrane svojho starého otca prirovnal Fica ku komunistom!!!

Vďaka tomu – že na obranu komunistu obvinil svojho oponenta že je komunista (čo je ukážkové chucpe) – sa ozvalo viacero ľudí a pripomenulo mu minulosť jeho rodiny. A tak sa na svetlo sveta dostali zaujímavé fakty o rodine Šimečkovcov: jeho starý otcovia boli komunisti ktorí prenasledovali a šikanovali ľudí s iným názorom (podobne ako to teraz robí jeho otec a on), teda robili presne to, čo na svojom oponentovi kritizoval on sám.

Infografika: Šimečkova pokrytecká kritika
Infografika: Šimečkova pokrytecká kritika

Dodatok: kauza “Šimečky” pokračuje

Pár hodín po napísaní článku (o 10:30) sa objavili ďalšie informácie na tlačovej konferencii za účasti predsedu vlády R. Fica a podpredsedu Národnej rady T. Gašpara na výslovnú žiadosť opozície:

  • nielen že Nadácia Milana Šimečku za 4 roky vycicala z daní občanov 676.077 eur
  • ale aj matka Michala Šimečku dostala 314.917 eur
  • a Šimečkova frajerka 190.007 eur

Je teda jasné, že im vadia Šimkovičová a Susko, ktorí im stopli rodinný biznis (zdroj: BIŽ)

Šimečkovci získali z ministerstva kultúry a spravodlivosti.
Jasné, že im vadia Šimkovičová a Susko, ktorí im stopli rodinný biznis.

Infografika od Dannyho

1.1 milióna pre Šimečkovcov
1.1 milióna pre Šimečkovcov

Vyjadrenie SNS

Vyjadrilo sa aj SNS:

Koaličná SNS vyzýva predsedu opozičného PS Michala Šimečku, aby sa bezodkladne vzdal funkcie podpredsedu Národnej rady SR. Je podľa strany preukázané, že mal osobný záujem na odložení novely zákona o Fonde na podporu umenia. Súčasne vyzýva na postúpenie všetkých zistení príslušným orgánom tak, aby bola v prípade zlyhania vyvodená zodpovednosť.

Andrej Danko sa v TA3 vyjadril, že:

“Michal Šimečka ako podpredseda NRSR so svojimi poslancami počas rokovaní naťahoval čas a teraz sa to javí účelovo pre získanie financií pre túto nadáciu.

Inými slovami: PS/Šimečka robili obštrukcie v parlamente, aby “jeho ľudia” stihli prideliť peniaze “jeho rodinnej nadácii” (ešte v auguste, kedy už vedeli, že budú odvolaní) .. a toto je ten škandál.

O kultúru a právny štát nešlo. Ani na protestoch.

Keď si raz protestujúci na námestiach uvedomia, na čo boli zneužití, určite budú nahnevaní…

Film “Mišo”

Objavilo sa aj výstižné memečko na motív filmu Miki 🙂

Mišo: príbeh večne uplakaného špekulanta a babráka, ktorý neustále obviňoval koalíciu z toho, čo sám so svojou družinou tragédov robil
Mišo: príbeh večne uplakaného špekulanta a babráka, ktorý neustále obviňoval koalíciu z toho, čo sám so svojou družinou tragédov robil

Hodí sa aj k téme článku, lebo popisuje pokrytectvo, pre ktoré som tento článok napísal.

Šimečka vracia úder

Nová doba - Šimečka chce podať žalobu na R. Fica, lebo zverejnil, koľko vycicala z daní občanov Šimečkova nadácia, matka a frajerka
Nová doba – 🙈 Šimečka chce podať žalobu na R. Fica, lebo zverejnil, koľko vycicala z daní občanov Šimečkova nadácia, matka a frajerka

Dodatok 31.8.2024

Medzičasom Danko v infovojne dňa 22.8.2024 prezradil ďalšie zaujímavé prepojenie:

dokonca Bútorov syn, ktorý bol minister školstva, je dneska hlavným poradcom {ministra Tomáša Druckera} .. a jeho otec je v Nadácii Šimečku .. a mimochodom, keď bol Bútora mladý ministrom, tak dal 10 tisíc do tejto nadácie.

Takže nielen Zora Jaurová – ktorá z fondu na podporu umenia vycicala pol milióna na svoj paškvil “Slovensko 2.0” – patrí medzi Šimečkovskú mafiu, ale patrí tam aj bývalý minister školstva z Ódorovej Čaputovej Šimečkovej vlády. “Já na bráchu, brácha na mě”

Keď si všimnete, kto proti dnešnej vláde najviac vykrikuje, tak sú to zvyčajne ľudia v ťažkom konflikte záujmov, čerpajúce peniaze cez mimovládky podobne ako Šimečkovci.

Alebo sú to “nevedkovia” ako Robo Roth, ktorý nedokázal vysvetliť aký je rozdiel v tom, keď Drličku odvolala Šimkovičová a keď ho odvolala Natália Milanová (OĽANO). Citujem:

Rozdiel je tam samozrejme v istých konkrétnostiach, ktorým zase ja až tak možno dobre nerozumiem, lebo sú číselného charakteru

Mimochodom, aj pán Marhefka – ktorý naháňal Filipa Kuffu s oceľovou tyčou, keď sa ozval proti tomu že pred deťmi je prezentované mládeži neprístupné perverzné predstavenie (za čo je mimochodom paragraf: ohrozovanie mravnej výchovy mládeže) – bol tiež ako mimovládkar napojený na tento fond, z ktorého dostal 100 tisíc.

K téme pridal ďalšie 2 statusy na telegram:


18 tisic protestujúcich bolo oklamaných a zneužitých

Čo vám možno uniklo

Všetci už vedia že len samotná “Nadácia Milana Šimečku” za posledné 4 roky vycicala 650 tisíc z daní občanov (plus ďalšie státisíce jeho matka a frajerka). Málokto už ale spomína ďalších 100 tisíc, ktoré “Fond na podporu umenia” zazmluvnil na roky 2025 a 2026.

Čo je na tejto “drobnosti” dôležité?

  • zákon o tomto fonde sa prerokovával v parlamente a PS kvôli nemu organizovalo protesty
  • tieto peniaze priklepli ľudia Zory Jaurovej (z PS) v auguste, tesne predtým ako boli odvolaní
    • teda ľudia na námestiach neprotestovali “za slobodu v kultúre” a “za právny štát” ale

NIČ NECHÁPAJÚCI PROTESTUJÚCI BOLI ZNEUŽITÝ AKO UŽITOČNÍ IDIOTI NA KŠEFTY PRE ŠIMEČKOVCOV!

Nešlo teda len o to, že zo štátu vycicali viac ako milión eur
(veď to už robia desaťročia, ako priznal v statuse)
Ale že tentokrát pre svoj biznis zneužili aj nič netušiacich ľudí‼️

Ešte raz:

Šimečka zo svojej funkcie podpredsedu NRSR a ako predseda najväčšej opozičnej strany zneužíval demokratické princípy (protesty) a v NR zdržoval prijatie novely zákona aby “jeho ľudia” stihli priklepnúť ďalších 100 tisíc “jeho rodine”.
Preto BUDE ČELIŤ ODVOLÁVANIU Z POSTU PODPREDSEDU NR.

Zopakujem to aj pre údajných 18 000 protestujúcich: ŠIMEČKOVCI VÁS OKLAMALI
NAHNALI VÁS NA NÁMESTIA KVÔLI VLASTNÝM KŠEFTOM
pričom vám tvrdili, že bojujete za kultúru a právny štát

Som zvedavý na reakciu voličov PS:

  • keď im dôjde, za akých hlupákov ich považujú a ako pokrytecky zneužili ich nevedomosť a naivitu
  • keď im dôjde, že “cenzurovanie, kádrovanie a útočenie” robí ich rodinný Denník N a spriaznené červené denníčky (pripomínam, že SME založil Šimečka starší)
  • keď im dôjde, že rodina Šimečkovcov vycicava dane občanov už “desaťročia”!
    (pre tých, ktorým to ušlo: nielen od štátu, ale aj od vlády USA a Soroša, vďaka ktorému “porazili Mečiara”)

.. skrátka keď im dôjde, že
ICH NEZNALOSŤ A NAIVITA BOLA ZNEUŽITÁ NA RODINNÝ BIZNIS


O čo vlastne ide v “kauze Šimečkovci” na peknom príklade vysvetlil Štefan Harabin vo svojom statuse kde nastavil zrkadlo. Šimečka sa totižto bránil aj tvrdením, že jeho priateľka je umelkyňa, na ktorú je hrdý. Harabinov status uvádzam v plnom znení:

Zlodejiny cez mechanizmus korupčných fondov.

Po vzore rodiny Šimečkovcov, ktorá nasatá na štátny rozpočet poskytovala štátu protislužby, ktoré nikto nepotrebuje, som sa rozhodol, že rovnakú bezprácnu budúcnosť zabezpečím aj ja pre svoju dcéru.
Tá je fyzioterapeutka.
Založím preto nadáciu Štefana Harabina, ktorá bude zamestnancom súdov poskytovať poradenstvo ako správne sedieť a predísť tak problémom s chrbticou a stuhnutým svalstvom. Tým, ktorým už platnička vyskočila poskytne nadácia aj odbornú terapiu v jej ambulancii.
Na tento účel požiadam Ministerstvo spravodlivosti o každoročnú dotáciu vo výške 100 tisíc eur.
30 tisíc plat pre moju dcéru a 70 tisíc na platy pre jej kamarátky, ktoré budú po súdoch chodiť šíriť zdravotnú osvetu spolu s ňou.
A navyše ako bonus, každá členka nadácie vo voľnom čase ešte napíše denne 10 oslavných príspevkov na internet, že Susko je najlepší minister spravodlivosti akého sme kedy mali a každého kto by na internete kritizoval ministerstvo spravodlivosti označia za Moskvou plateného trolla.
V prípade, že by sa našiel nejaký fašista, ktorý by zmysluplnosť vynaložených prostriedkov mojej nadácií spochybňoval, tak zvolám tlačovku, kde po vzore Šimečku vyhlásim, že som hrdý na to čo moja dcéra dokázala.
Tak, čo na to hovoríte priatelia, mám sa pustiť do toho?

JUDr. Štefan Harabin

Dodatok 16.9.2024: keď Šimečka obhajuje umenie

Pre tých ktorí nesledujú politiku pozorne, bola to narážka na to, ako Šimečka obhajoval umenie svojej partnerky, po čom sa na internetoch objavilo množstvo jej videí.

Napr. tu, kde je od 20 sekundy ukážka jej vystúpenia + Šimečkova obhajoba a chvála.
Facebooková linka na to isté video: https://fb.watch/uD6KqRW_cZ

Celé video (2 min, 45s) obsahuje časť z diskusie kde Šimečka tvrdí že odstúpi, ak odstúpi aj predseda vlády + na konci videa Fico na tlačovke opisuje aké dotácie vytýkajú jeho rodine: príspevok na chránené pracovisko pre beznohého.


Dodatok 1.9.2024: obviňovanie Michelka z “podobnej dotácie”

Šimečka pri obrane milióna pre svoju rodinu obvinil aj Romana Michelka z “podobných” dotácií za údajných 700 tisíc. Čo je neporovnateľné z viacerých dôvodov. On sám v súčasnosti nefiguruje a ani nemôže figurovať v žiadnej s.r.o. Len bol v minulosti šéfom nekomerčného vydavateľstva (s platom hlboko pod priemernou mzdou), ale nikdy nebol jeho vlastníkom. Ani cent z tejto dotácie nešiel na mzdy kohokoľvek či na režijné náklady, podpora šla len na náklady spojené s vytlačením kníh. Aj tie náklady boli pokryté len čiastočne. Pritom to bolo naozaj na podporu slovenských autorov a preklady diel svetových klasikov, teda podpora reálnej kultúry, ktorá by bez podpory štátu nefungovala.

Viac vo videu:

Roman Michelko o skutočnej podpore umenia

Dodatok 2.9.2024: “Test Ficom” – porovnanie s inou dotáciou

Michal Šimečka okrem Romana Michelka porovnal “štátom dotované ódy na prostitúciu jeho partnerky” k vedeckému výskumu justičnej akadémie, ktorá potrebovala odborného garanta s docentúrou, preto oslovili profesorku Ficovú.
Tak “zhrábla Svetlana Ficová zo štátnych peňazí hrôzostrašných 300 eur mesačne, resp. dokopy za 2 roky 7000 eur” .. trošku rozdiel…
Vtedy médiá s mimovládkami pišťali, že “Štát platí aj Ficovu manželku” (článok z 15.8.2009).
Zuzana Wienk z mimovládnej Aliancie fair play: “Politici sa preto nemôžu čudovať, že každý prípad pôsobí ako korupcia či klientelizmus”.
Mimovládky pôsobia čoraz podivnejšie. A nejde len o fakt, že Nadácia Milana Šimečku je dlžníkom Sociálnej poisťovne (teda nemala dostať žiadnu podporu).
Nielenže v jej správnej rade sedí strýko Michala Šimečku a spolupracovala aj s predsedom PS (robili na pláne pre mládežnícke angažovanie počas kovidu).
Poskytovanie dotácií mimovládkam bolo nastavené netransparentne, Nadácia Milana Šimečku bola vyhodnotená ako úspešná napriek tomu že nespĺňala zákonom stanovené kritériá.
Ešte šokujúcejšie je, že bývalý riaditeľ odboru ľudských práv (z mimovládok) odňal hodnotenie projektu novovymenovanému zástupcovi vlády a prideliil ho na hodnotenie samému sebe.

Viac vo videu:

Po tomto zistení musí pán Šimečka skončiť nielen, ako podpredseda parlamentu, ale aj ako predseda PS

Teda ešte raz:

Šimečka argumentoval, že aj Svetlana Ficová v roku 2007 poberala granty od štátu.

Šimečkov “test Ficom” ale nevyšiel, lebo:

  • nejednalo sa o dotáciu pre pani Ficovú, ale o “grant” pre justičnú akadémiu
  • Svetlana Ficová “zhrábla” 160x menej ako nadácie jeho rodiny
  • sama o granty nežiadala, bola len oslovená na spoluprácu od justičnej akadémie
  • jednalo sa o vedeckú prácu justičnej akadémie s preukázateľnými výsledkami

Okrem toho:

  • Nadácia Milana Šimečku je dlžníkom Sociálnej poisťovne
    • teda podľa zákona nemala dostať podporu
  • spolupracovala aj so samotným Šimečkom (kvôli Covidu a mladým = čistá propaganda)
  • nadácia nespĺňala zákonom stanovené kritériá
  • aby bola vyhodnotená úspešne, bývalý riaditeľ odboru ľudských práv (z mimovládok) odňal hodnotenie projektu novovymenovanému zástupcovi vlády a pridelil ho sebe

Tu je pekne vidno rozdiel medzi údajnými “Ficovými kauzami”
.. a reálnymi kauzami opozície!


Dodatok 8.9.2024: Hrozbou nie sú rodiny ale agenti

Článok KOMENTÁR Hrozbou nie sú rodiny ale agenti poukazuje aj na väčší problém ako je ožobračovanie štátu. Citujem z článku:


jeden aspekt sa oplatí zvýrazniť. Bez ohľadu na to, čo si myslíme o príbuzenských prepojeniach, toto nie je hlavný problém mimovládnych organizácií a nadácií, ktoré fungujú v rovnakom ekosystéme, ako ľudia z Progresívneho Slovenska.
Zoberme si len mimovládnu aktivitu matky Michala Šimečka, teda Stredoeurópske fórum, ktoré pravidelne organizovala. Pod pláštikom nevinného intelektuálneho podujatia priaznivcov Václava Havla a podobných nekonečne naivných ľudí sem prichádzali propagandisti vysielaní priamo zo srdca provojnovej washingtonskej lobby, typu Anne Appleabaumovej. Toto nie je ani náhodou nejaké intelektuálne, humanistické podujatie. Toto je doslova vplyvová aktivita, s cieľom kultivovať tu prostredie ľudí, pripravených kedykoľvek mimoriadne militantne zasiahnuť do verejnej diskusie. A to z rôznych smerov – z akademického prostredia, z médií, od umelcov. A tak aj tí ľudia, ovplyvňovaní hosťami pani Šimečkovej, roky zasahujú. Je jedno, či ide o prístup k ukrajinskému konfliktu, s pripravenosťou okamžite distribuovať vlajočky a masívne nadávať komukoľvek kritickému do agentov Putina, alebo o nejakú menej výraznú tému. Sú tu, sú zvonku „kultivovaní“ a k dispozícii.
O týchto nadáciách musí verejnosť viac vedieť. A o ich zahraničných prepojeniach. Pretože tie sú oveľa dôležitejšie, ako nejaké príbuzenské vzťahy Šimečkovcov, matky, otca, syna, manželky a strýka. Aj keď ich nevídaná aktivita, samozrejme, je v celom prípade tiež zaujímavým korením.

Najväčším problémom takýchto mimovládok je ich vplyv na politiku pomocou zahraničných propagandistov a nimi vychovaných influencerov. Proste sú to zahraniční agenti (v zmysle: oni sami nemusia byť zo zahraničia, ale ako agenti slúžia zahraničiu).

Šimečkovci zrejme “zo zahraničia” naozaj sú. Nie sú to Slováci: sú buď židovskej alebo českej národnosti, keďže jeden starý otec Šimečku bol preradený z Brna na Slovensko a druhý starý otec – kvôli tomu že bol Žid – žil počas 2 svetovej vojny v Moskve (za Slovenského štátu). Asi preto Martin M. Šimečka tak nenávidí Slovensko a o Slovákoch sa vyjadruje pohŕdavo. Podľa neho sú totižto Slováci “malý zbabelý národ, ktorý nikdy nebojoval”.


Dodatok 13.9.2024

2 dni v živote Michala Šimečku: Fico, FICO, FICO! FICO!!!

Pozrel som si facebookový profil Michala Šimečku. O čom písal posledné 2 dni?

Facebook M. Šimecka - statusy o Ficovi
Facebook M. Šimecka – statusy o Ficovi
  • 13.9.2024 o 14:58: Pán Fico sa sťažoval, že …
  • 13.9.2024 o 12:48: .. Za vyše 4600 dní, čo je Fico pri moci, sa .. Fico je frustrovaný, zatrpknutý človek, ktorému zostala energia iba na pomstu. O tomto treba hovoriť
  • 12.9.2024 o 20:20: Pán Fico, mám pre vás odkaz.
  • 12.9.2024 o 16:14: Našli sme stovky zmlúv a dotácií pre koaličných poslancov a ich rodiny.
  • 12.9.2024 o 16:14: Vypočujte si zoznam dotačných prepojení niektorých koaličných politikov
  • 12.9.2024 o 13:38: Toto je čarovné. Zdá sa, že najnovšie môžem už aj za vznik filmu o Mikulášovi Černákovi
  • 12.9.2024 o 12:05: .. budem ešte tvrdšie pracovať na tom, aby sme Roberta Fica porazili vo voľbách.
  • 12.9.2024 o 10:27: Poviem vám, čo sa Robert Fico snaží zamlčať. Zdieľajte to, prosím, nech to vidí čo najviac voličov na Slovensku .. Toto sú pracovné výsledky Roberta Fica .. Je to jeden zatrpknutý, frustrovaný, neúspešný politik. Ak by mal dnes niekto odstúpiť, je to on.
  • 12.9.2024 o 9:58 (video): “budem reagovať na predsedu vlády
  • 12.9.2024 o 10:27: Aj pre toto sa Robert Fico mstí a vymýšľa špinavé antikampane.

Zaujímavé na tom je, že:

  • Šimečka v žiadnom z príspevkov nereagoval na pôvodných 5 výčitiek od Tibora Gašpara
  • jediný “argument” na ktorý sa zmohol bol ačohentizmus (v 2 statusoch):
    • tvrdil že aj ostatní brali dotácie
      • čo je typické správanie pokrytcov, keď “zlodej kričí, chyťte zlodeja”
  • pri obviňovaní druhých nepoukázal na nič z toho čo bolo vytýkané jeho rodine
    (protizákonné pridelenie dotácií, podvody pri čerpaní, financovanie zvráteností, zneužívanie protestov a médií, …)
  • naopak: v drvivej väčšine príspevkov namiesto toho riešil Fica
    • čo je klasická manipulačná technika (zmeniť tému, aby sa hovorilo o niečom inom)
  • a to napriek tomu, že Fico posledných 10 dní nevenoval Šimečkovi ani vetu
  • pričom útočil na Fica napriek faktu, že o vyciciavaní peňazí zo štátu Nadáciou Milana Šimečku informovala ministerka kultúry (SNS) na tlačovke, teda nie od Fica

Mikropostrehy:

  • za 2 dni 4x spomenul “4600 dní vlády Fica” – ignorujúc fakt, že medzitým 5,5 rokov vládla aktuálna opozícia (OĽANO, SAS, KDH), ktorí zadĺžili Slovensko ~35 miliardami eur
  • dvakrát Fica dehumanizoval nálepkami (útok na človeka): “zatrpknutý, frustrovaný”, jeden krát slovami “neúspešný” a vraj mu “zostala energia iba na pomstu”
  • v jednom príspevku 2x napísal “Zdieľajte to” 🙂

PS: pre porovnanie pridávam Ficove statusy:

  • 9.9.2024: RASOVÁ NENÁVISŤ ZAČÍNA SLOVAMI A KONČÍ VRAŽDENÍM
  • 7.9.2024: ENERGIE ZA PRIJATEĽNÉ CENY SÚ CHRBTICOU EKONOMIKY
  • 7.9.2024: NENÁVISŤOU ZASLEPENÝ ATENTÁTNIK BOL LEN PREDĹŽENOU RUKOU OPOZÍCIE {status neobsahuje slovo Šimečka, ani video}
  • 3.9.2024: Tlačová konferencia predsedu vlády SR Roberta Fica na tému: Odvolávanie podpredsedu NR SR M. Šimečku
  • 3.9.2024: V JEDNOTE JE SILA
  • 29.8.2024: V Banskej Bystrici sme sa poklonili pamiatke hrdinov SNP

Trošku rozdiel medzi tými statusmi…
Šimečka len útočí na Fica, pričom Fico si robí svoju robotu.

Porovnávanie s dotáciami pre poslancov koalície

Ešte by som sa rád pristavil k ačohentizmu Šimečkovho argumentu o tom, že aj koalícia brala dotácie. Citujem z článku Najlepšou obranou je útok. Progresívci pri odvolávaní Šimečku zavelili do ofenzívy:

“Odkaz pre koalíciu… Pozreli sme sa na vaše prepojenia, zmluvy a dotácie – a ak je podľa vás akékoľvek poberanie štátnych dotácií na odstúpenie, máte čo vysvetľovať,” uviedlo Progresívne Slovensku na Facebooku aj s odkazom na menný zoznam koaličných poslancov a jednotlivé štátne dotácie.

Nie sú však dotácie ako dotácie:

  • Napr. Jana Vaľová uviedla dotáciu 30 tisíc pre Úniu žien (v ktorej je 12 tisíc členov)
    • takže sa im ušlo len 0,4 centa na členku
  • poslanec Hlasu-SD Roman Malatinec pôsobiaci v občianskom združení Javorie uviedol, že každoročne organizuje prehliadky folklóru a heligonkárov, na čo mu štát prispieva z Fondu na podporu umenia zhruba 5-tisíc eur
    • “Keby som mal také peniaze čo vy, tak na Strednom Slovensku robím iné festivaly…”
  • poslanec a primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč vyzval šéfa poslaneckého klubu PS, aby sa ospravedlnil za jeho porovnávanie so Šimečkom. “Nedostal som nič!” 
    • Blcháč bol v minulosti členom dozornej rady vydavateľstva Tranoscius, ktoré malo dostať dotácie v hodnote 600-tisíc eur, no ako člen dozornej rady na firmu len dohliadal

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *